Ellen (48) kiest voor een VIP-dag. Het is haar wens om haar verschijning te versterken. 

Van te voren heeft ze een assessmentformulier ingevuld. Het is duidelijk wat ze wil; een uitstraling, waarbij men haar op waarde schat; aantrekkelijk, van invloed en zelfverzekerd. Kortom, een High Class uitstraling.

Tijdens de VIP-dag blijkt dat ze veel in huis heeft. Ze denkt strategisch, kijkt altijd naar hoe het anders kan en kan goed overtuigen. Alleen dat is niet zichtbaar in haar uitstraling. Ze erkent dat dit een frustratie is van haar.

Ellen’s uitdaging

Het valt mij op dat ze een natuurlijke schoonheid is. Ze heeft mooie blauwe ogen, een gladde huid en een dik bos lange bruine haren. Vanuit ‘accentueer wat mooi is’, benoem ik haar uitdaging: draag je haar los en laat het stylish knippen, zodat je vrouwelijkheid benadrukt wordt. 
Verder adviseer ik haar om haar rokken en jurken niet over de knie te dragen, maar op of net boven de knie. Dat brengt haar lichaamsproporties in evenwicht en oogt pittiger.

Hoe Ellen uit haar comfortzone komt

In de eerste instantie voelt Ellen niets voor de haardracht die ik haar voorstel. Totdat ik haar via Youtube de actrice Connie Nielsen laat zien met dezelfde haarstijl. Een super vrouwelijke actrice die een beetje lijkt op Ellen.
Vaak blijkt dat mijn klanten voorbeelden nodig hebben, om zich mee te kunnen identificeren. 
Op het moment dat Ellen de actrice ziet op de video, is de mindshift gedaan. Ze is overtuigd.  

Deze overtuiging is vaak nodig om niet in oude patronen te vallen na het imagoadvies. Geloven dat de verandering een duurzame verbetering (transformatie) is! Hier doe ik het voor.

Laat jij zien wat je in je hebt? Komt jouw verschijning helemaal tot uitdrukking? Heb jij visie voor jezelf dat het beter kan? Ik geef je graag helderheid hoe jij geloofwaardig overkomt en hoe je een high class congruente look kunt creëren. Mocht ik iets voor jou kunnen betekenen, bel (0619702790) of whatsapp me gerust.


Eén maand na de VIP-dag, is Ellen aangenomen bij een baan die helemaal bij haar past. In het eerste gesprek werd tegen Ellen gezegd dat ze een sterke professionele en persoonlijke uitstraling heeft.

 

PS: Wat veel mensen niet weten, is dat het beeld dat wij zien door ons op onbewust niveau wordt waargenomen. Wat wij zien, heeft daardoor grotere waarde, dan wat we te horen krijgen. Wat verteld wordt, kunnen we rationaliseren en manipuleren. Op ons onbewuste niveau vertoeft de rede niet. Dat is waarom we ons eerder door beeldvorming (uitstraling) laten overtuigen.

Jeanine van Varik is Branding & Imageconsultant. Ze helpt ambitieuze ondernemers, leiders en kennisprofessionals, die weten dat er meer in hen zit dan dat ze laten zien, met het verkrijgen van een High Class Personal Brand. Hiermee bereiken ze wat ze willen bereiken in hun (werkzame) leven en maken zij volop hun impact.

Succesvolle mensen hebben hoge normen. Er goed aangekleed en verzorgd uitzien laat op het onbewuste niveau een nieuwe norm zien. Wanneer je er goed uitziet, dan word je automatisch beoordeeld dat je goed bent in wat je doet. En wanneer je ook nog eens verbaal communiceert wat je laat zien, dan is ‘the sky the limit’ om jouw impact te maken.

3 branding tips om jouw kansen te benutten; jouw imago als kompas

Hoe herken je nieuwe mogelijkheden die jou verder brengen – 3 tips die jouw High Class Brand versterken

Tas blijkt struikelblok voor imago van advocaat te zijn

'Silent messages shape your future' Onlangs ontmoette ik Anja op een verjaardag van een gemeenschappelijke vriendin. Ze is advocaat. We hadden het over tassen. Over wat een tas doet voor iemands uitstraling. Ze zei, dat het voor haar niets uitmaakte. Een tas moest...

Dé imagotip die jouw waarde laat zien voor meer impact

We horen het overal om ons heen op social media. We moeten ons onderscheiden om op te vallen. Met het woord 'opvallen' hebben de meeste van mijn klanten niet zoveel. Het is voor hen geen doel om op te vallen. De noodzaak om je te onderscheiden gaat over 'de woorden...

Drie principes die jouw IMAGOKRACHT verhogen voor mega impact

Alex kwam via videobellen voor één van mijn Transformatieve Brand Coaching Programma's. Een vriendelijke intelligente man van 33 jaar. Hij studeerde af aan de Technische Universiteit en werkt nu als engineer.   Toen ik hem vroeg welk resultaat hij wilde bereiken, zei...

Jouw succes zichtbaar in jouw imago

Ontdek hoe de zeven Imagostrategieën® jouw High Class Brand in je kracht zetten. Niet meer ondergewaardeerd worden. Altijd op waarde geschat worden, zodat je makkelijker je doelen behaalt.