The Power of High Class Branding:

‘Your Image as an Elegant & Bold Reflection
of your Vision in Action

– Jeanine

In het kort:
Ik ben Jeanine van Varik, Branding & Image Consultant, Kleurexpert en Career, Team & Talent Builder. Sinds 2007 houd ik mij bezig met imago; het beeld dat anderen van je hebben en wat anderen beleven wanneer ze in je buurt zijn (on- en offline). Ik ontdekte dat je hierop invloed kunt uitoefenen; dat je met de juiste imagostrategieën het beeld van jezelf kunt modelleren in lijn met je toegevoegde waarde; datgene wat jou uniek maakt. Wanneer je de juiste imagostrategieën toepast, krijg je onmiddellijk vertrouwen en geloofwaardigheid. Dit is de basis van het succes in je werk en in je persoonlijk leven. Wanneer je in één ogenblik laat zien wat je waard bent, krijg je het voordeel van de twijfel; al voordat je je mond opendoet.

Met jouw  imago maak je de vertaalslag naar buiten toe van wat je binnen in je hebt. Dat werkt uit als volgt: je bewustwording omtrent je visie neemt toe en je nieuwe imago geeft je rust en houdt je bij de les om je focus te behouden op datgene wat er écht toe doet voor jou; JE VISIE VORMGEVEN ZODAT JE JE DROMEN EN AMBITIES REALISEERT! Mocht je geïnteresseerd zijn om jouw imago vóór jou te laten spreken, dan ga ik graag met je in gesprek over jouw mogelijkheden.

Wanneer je geïnteresseerd bent in mijn website, dan herken je je waarschijnlijk hierin:
Je staat bewust in het leven en je wilt floreren in de omgeving waarin jij werkt en/of waar jij een betekenisvolle rol in hebt. Je wilt graag vanuit je rol van invloed zijn.

Daar waar alles om je heen constant verandert, ben jij degene die standvastig navigeert naar je doelen toe. Wendbaar ben je je zaken aan het organiseren zonder je focus te verliezen.
Succesvol zijn in wat je doet met een ‘High Class Brand®’ dat laat zien waar je voor staat. Eenduidig zijn in je verbale en non-verbale boodschap. Scherp inzetten zonder tijdverspilling. Je wilt namelijk je kostbare tijd ook met je dierbaren doorbrengen. 


Graag leef en werk je vanuit:

N  Helderheid over wie je bent, wat je drijft, wat je onderscheidt. Waar jij voor staat.

N  Vanuit visie bepaal je de richting van jouw leven. Jouw visie heeft impact op alle keuzes die je maakt

N  Het geloven in deze visie is wat je nodig hebt om voluit in beweging te komen, je grenzen te verleggen en volop impact te maken. Jouw High Class Brand® gaat jou daarbij helpen. 

 

Maar er lijkt iets onduidelijk te zijn. Klopt dat?

Je hebt het idee dat er niet alles uitkomt, wat er van binnen in je zit. Laat staan om dat zichtbaar te maken. Je verlangt naar een ‘Klasse Persoonlijk Merk’ die op een geloofwaardige en respectvolle manier laat zien waar jij voor staat. Maar zoals het nu is, ga je (net) niet helemaal voluit.

Je weet dat er ruimte is om voor meer klanten, meer financiële middelen om je doelen te bereiken, meer dynamiek om anderen te inspireren. Je hebt het in je. Kortom, meer helderheid is nodig om vanuit zelfvertrouwen je impact te maken

 Geen middelmatig imago


Je voelt dat er meer ruimte is om je visie zichtbaar te maken en hierop te handelen. En je weet niet precies hoe.

Je hebt teveel tijd en geld besteed om een imago te creëren die tegemoet komt aan wat je wil uitstralen. En nog steeds voldoet het daar niet aan.

Je neemt namelijk geen genoegen met een middelmatige uitstraling. Je weet dat er meer is.

Het gaat namelijk niet alleen over ‘branding’, maar over jouw ‘klasse mindset’. Deze is bepalend voor jouw High Class Brand®, waarmee je jouw missie volop in de wereld zet. 

 

 

Ik herken het bovenstaande

Vertrek bij werkgever

Sinds 2007 werk ik als Branding & Image Consultant. Daarvoor heb ik 14 jaar in de zakelijke dienstverlening in het binnen- en buitenland gewerkt. Ik merkte dat ik vastliep in het stramien van mijn werk. Ik kon mijn ideeën, visie en hoog sensitiviteit niet kwijt. Ik besloot voor mezelf te beginnen.

Nieuwe visie 

Toen ik ontdekte waar ik goed in was (mensen motiveren hun potentieel aan te spreken en dat op een aantrekkelijke manier tevoorschijn brengen), richtte ik me op personal branding. Mijn kernwaarde is dat ik graag op vernieuwende manieren verbinding leg met mensen en hun mogelijkheden. Van hieruit ga ik op zoek wat hen bezig houdt en hoe zij dat kunnen laten zien met een congruent imago. Volgens mijn klanten doe ik dat op een manier die verhelderend, activerend en enthousiast is.

Wow, de uitwerking van een High Class Brand®

Vanuit mijn interesse in personal branding ben ik de opleiding gestart en heb ik mezelf eerst onder handen genomen. Wat een vrijheid om te weten hoe ik de dynamiek van kleur, contrast en vorm kan afstemmen op mijn eigen persoonlijke dynamiek, op mijn persoonlijke visie en op mijn omgeving. Wat een bijzonderheid om te leren communiceren vanuit congruentie. De buitenkant die samenwerkt met de binnenkant en andersom. Ik ontdekte dat ik makkelijker prioriteiten kon stellen. Congruentie ontstond. Mijn boodschap werd authentieker en ik kwam sneller in verbinding met anderen. Met je High Class Brand® ben je in staat om betere keuzes te maken, aangezien je persoonlijke visie je kompas is. Hierdoor ontdekte ik dat in het algemeen iedereen de regie kan krijgen over zijn eigen leven door het effect van zijn of haar ‘High Class Brand®’.

Loopbaan en Talent Coach

Als opgeleid loopbaan- en talent coach leg ik makkelijk verbindingen tussen de persoonlijke dynamiek, passies, gaven, talenten, context en ervaringen van mensen met het oog op hun positie op de arbeidsmarkt. Ik werk volgens de richtlijnen van Noloc en Nobco. Ik ervaarde het als een noodzaak me te bekwamen op dit gebied, aangezien ik missiegericht werk. Mijn cliënten willen natuurlijk het liefst leven en werken vanuit hun passie. Veel van mijn Brand Coachings hebben te maken met hoe mijn cliënt zichzelf het beste op de arbeidsmarkt positioneert.

Klasse mindset

Iedereen heeft zijn reputatie zelf in de hand. Dit vereist een klasse mindset. Ik ging begrijpen waarom veel leiders en professionals op dit gebied onwetend zijn. Hierdoor laten ze teveel van henzelf op de plank liggen. Ze benutten hun potentieel niet, waardoor anderen aan wie zij leiding geven tekort komen.

Inmiddels heb ik honderden mensen geholpen om vanuit hun visie met hun ‘High Class Brand’ hun verschil te maken.  Mijn workshops, spreekbeurten, seminars en via blogs dragen daartoe bij. Mijn programma “High Class Branding® Transformation’ omvat het complete arsenaal voor het creëren van jouw High Class Brand.   

  

 

 

Jeanine doet een grootse belofte die ze volledig waarmaakt. In alles laat ze zien dat ze voor kwaliteit gaat en voor een totaalaanpak en dat ze zeer deskundig is. Ze daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Ze geeft je concrete handvatten hoe je de beste versie van jezelf naar voren kunt brengen. Het is een plezier om met haar te werken.

Marilou

Manager Business Development

Maak je visie waar met jouw High Class Brand

Jeanine van Varik

Ik help ambitieuze professionals, zoals jij, die weten dat er meer in hen zit dan dat ze laten zien, met het verkrijgen van een ‘High Class Brand’. Hiermee bereiken ze wat ze willen in hun (werkzame) leven en zijn daardoor anderen volop tot inspiratie. 

Ontdek je kracht, en zet jezelf neer als een sterk merk vanuit elegantie, jouw High Class Brand® en maak je impact.

Maak je visie waar
Het is mijn missie jou helderheid te verschaffen over wat je motiveert, zodat je met je High Class Brand®, vanuit rust en focus ontspannen jouw visie waarmaakt. In een omgeving waar jouw dynamiek thuis hoort, waar je jouw energie en visie kwijt kunt. 

De waarde van beeldvorming
Helaas zoemen maar weinig personal brand adviseurs, coaches en therapeuten in op de waarde van beeldvorming. Terwijl op basis van beeld binnen luttele seconden beslissingen over jou worden genomen. Beeld wordt op het onbewuste niveau waargenomen en hier vertoeft de ratio niet. Wat ik ermee bedoel, is dat wanneer je in staat bent je uitstraling vorm te geven in lijn met je visie (waar je voor staat), je er door je omgeving op aangesproken wordt; wat je uitstraalt, trek je automatisch aan. Je hoeft jezelf niet te bewijzen. Het beeld van jezelf klopt met wie je bent en wat je beoogt. Dat geeft rust, waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt, lekkerder in je vel zit en authentiek overkomt.

Deze website wil je vooruit brengen
Alles op deze website is erop gericht om jou verder vooruit te brengen in de verschillende rollen die je hebt met een imago die klasse uitstraalt. Mijn High Class Branding Transformation Model® maakt het in een oogopslag duidelijk. De basis van hoe jij gezien wil worden. 

PAK HET BESTE ER VOOR JOU UIT….

   Wil je graag weten welke technieken ervoor zorgen hoe jij met jouw uitstraling beter kunt overtuigen?  Wil je op een toegankelijke manier kennismaken met ‘De 3 Imagostrategieën®’ en zelf beoordelen hoe je dat kunt gaan toepassen? Bezoek dan mijn gratis online workshop ‘Boost voor je uitstraling‘. 
Of….. regel een gezelschap van minimaal 10 personen en ik geef deze workshop voor jou en je gasten op jouw locatie. Je betaalt als facilitator vanzelfsprekend niet voor de workshop, omdat jij deze host op jouw (zakelijke) locatie. Jouw netwerk betaalt voor deze workshop de helft van het normale tarief.

  Heb je binnenkort een performance, waarin je vanuit je vakgebied voor deze situatie een geloofwaardige uitstraling tot uitdrukking wil laten komen? Heb je weinig tijd? Wil je snel je zichtbaarheid vergroten? Dan kun je alvast vooruit met één van mijn VIP-diensten: Boek mijn VIP Kleuranalyse.

   Je hebt (sinds kort) als (zelfstandig) professional een positie met meer verantwoordelijkheid. Daarmee is je ruimte om op een betekenisvolle manier invloed uit te oefenen ook groter geworden. Of je ambieert een dergelijke positie. De behoefte om aan te scherpen is meer dan ooit. Je weet dat je impact groter is dan dat je nu laat zien. Een ‘High Class Brand’ zorgt ervoor dat je je mogelijkheden benut. Je straalt op een zelfverzekerde manier uit wat je belangrijk vindt; namelijk dat je die professional bent met hoge waarden en normen. Je bent afgestemd op je context. Het ontplooien van initiatieven en je daden op een verbindende manier bij je woord voegen is wat voor jou vanzelfsprekend is. Hier gaat het over jouw ‘klasse mindset’. Het ‘High Class Branding® Transformation Program’ draagt bij aan je gevoel voor leiderschap. Het versterkt je zelfvertrouwen, waardoor je jezelf zodanig positioneert met een uitstraling die laat zién waar je voor staat. Dan trek je automatisch aan wat je uitstraalt. Je toekomst verandert. Voor een intakegesprek kun je contact met me opnemen.

   Heb je een team en je ervaart dat er meer ruimte is om de mogelijkheden van je team te benutten. Boek dan mijn Teambuildingsessie.

   In mijn blogs kun je tips vinden uit de praktijk die jou meer overtuigingskracht geven.

   Versterk je elegantie met de Statement Make-up by Jeanine van Varik®. Deze compacte make-uplijn heb ik uit noodzaak in de wereld gezet. Er was nog geen samengesteld make-uppakket met universele kleuren beschikbaar, waarvan elke kleur de natuurlijke elegantie van iedere vrouw versterkt. Gun jezelf de kans kennis te maken met de statement make-up en maak een afspraak voor een gratis test-uurtje. Dan gaan we samen voor de spiegel het effect beleven van jouw upgrade in mijn studio. Je zult verwonderd zijn.

   Wil je op de hoogte blijven, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief via de pop-up van deze website. Dan heb ik automatisch je toestemming.

   Ik ben bezig met het creëren van andere producten die jou helpen nog meer impact te krijgen in jouw rol.

MIJN INSPIRATIEBRONNEN

 

VIKTOR E. FRANKL
De basis van het vormen van je High Class Brand is in je visie betekenis geven aan wie je bent, wat je doet en aan je omstandigheden. Het gedachtegoed van wijlen Victor Frankl spreekt me hierin aan; één van zijn principes luidt dat de mens niet alleen wil overleven, maar hij zoekt naar een betekenis en doel van dit leven. Wanneer mensen geen passend antwoord vinden op hun vragen naar de zin en betekenis in het bestaan, kan dit leiden tot lichamelijke en psychische en existentiële problemen. 

Professor Frankl verbleef drie jaar in verschillende concentratiekampen. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verrassend optimistische opinie betreffende het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke, gerichte waarheid te vinden.
Professor Frankl beschouwde de menselijke geest niet als een mechanisme. Zijn theorie baseert zich op het streven van de mens om een hogere, definitieve betekenis aan zijn leven te geven. 

Frankl was psychiater en grondlegger van De Logotherapie. Sinds 2022 heb ik het voorrecht en genoegen om naast mijn werk van Branding & Image Consultant, de 4-jarige opleiding tot Logotherapeut te volgen. De opleiding zal nog meer verdieping en verrijking voor mijzelf en voor mijn cliënten geven. 

SANDY DUMONT
In de Image industrie is zij mijn voorbeeld. Helaas is ze in 2016 overleden (74). Ze had 30 jaar image-ervaring en bediende met haar specifieke visie op kleur en image de hele wereld. 

Vanaf 2014 tot en met 2016 was ik haar agent voor de Benelux van haar unieke Mpact make-upfoundation. Na haar heengaan voelde ik me aangemoedigd mijn eigen statement make-uplijn te ontwikkelen. 

In het contact wat ik met haar telefonisch had (ze woonde dicht bij Washington), was ze altijd voorkomend én zelfbewust. Mede door haar heeft mijn kijk op imagebuilding een compleet andere betekenis gekregen. Haar visie was dat wanneer je de juiste imageprincipes toepast, is niemand onaantrekkelijk. En ook, het bevorderen van iemands professionaliteit door het dragen van de juiste kleuren, belijning en contrasten van je kleding en accessoires. Ze was onder andere mijn inspiratiebron van waaruit ik de 7 Imagostrategieën heb ontwikkeld.

Sandy Dumont bevestigde mij in mijn zoektocht naar de universele Imagostrategieën die het beste van mensen blootleggen.